Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

''ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕ'' ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΓΙΝΕΙ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤ. ΑΡΧΗΣ




ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - ΜΕ ΔΥΟ «ΣΚΑΝΔΑΛΑ» ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΑΔΙ!


Όλα δείχνουν ότι η νέα δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη θα ξεκινήσει με αριστερό βηματισμό, δεν ξεχνάει τον παλαιό κακό εαυτό της, την κακή νοοτροπία της κι απλά έχει ρίξει και δέσει τη γέφυρα με το 2010!


Χθες Τρίτη, που ήταν προγραμματισμένο το μίνι (από πλευράς θεμάτων) δημοτικό συμβούλιο, το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης αποπειράθηκε να περάσει ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης, ρύθμιση για την τακτοποίηση των εκκρεμών οφειλών έναντι του δήμου Λουτρακίου, του κολλητού και πιστού φίλου του Γιώργου Ρουμελιώτη.

Προκλήθηκε σφοδρότατη αντίδραση από τους αντιδημάρχους της «υπηρεσιακής» δημοτικής αρχής Γιάννη Κακούρο και Γιώργο Δέδε, οπότε με μία… ντρίπλα ο Γιώργος Γκιώνης ζήτησε να έλθει το θέμα ως έκτακτο με τηλεφωνική περιφορά, όπου και πάλι αντιμετώπισε τη σφοδρή αντίδραση των δύο «υπηρεσιακών» αντιδημάρχων.


Σήμερα το πρωί τελικά, αποφασίσθηκε -ενδεχομένως μετά από πιέσεις και συμφωνίες στο παρασκήνιο- η διενέργεια νέου εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου για σήμερα στις 20:00 και μεταξύ των δύο κατεπειγόντων θεμάτων της προηγουμένης προστέθηκαν:

3 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους προστίμων ανέγερσης και διατήρησης αυθαίρετων κατασκευών, ετών 2005 – 2009, στη Δ.Κ. Λουτρακίου – Περαχώρας, επ’ ονόματι Ρουμελιώτη Γεωργίου, και μεταβίβαση αυτών, στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 15 του Ν. 3852/2010.

4 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών νεκροταφείου, ετών 2011 – 2014, στη Δ.Κ. Λουτρακίου – Περαχώρας, επ’ ονόματι Ρουμελιώτη Γεωργίου, και μεταβίβαση αυτών, στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 15 του Ν. 3852/2010.


Για την ιστορία τα άλλα δύο θέματα αφορούν:

1 Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου «Κατασκευή διθέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου (Ο.Τ. 131)» (αρ. μελ. 5/2011), καθ’ ότι στις 31/8/2014 λήγει η προηγούμενη παράταση περαίωσης του έργου.

2 Απευθείας ανάθεση, κατόπιν διαπραγμάτευσης, εκτέλεσης προμήθειας τροφίμων (1 – 4 & 6 – 10 τμημ. προϋπολογισμοί της 13/2014 μελέτης), καθ’ ότι θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των παιδικών σταθμών του δήμου.


Σκάνδαλο 1

Επανερχόμενοι στα δύο έκτακτα θέματα, στην ουσία τα πρόστιμα στα αυθαίρετα κτίσματα αφορούσαν περίοδο και κατά την οποία ο Γιώργος Ρουμελιώτης ήταν δημοτικός σύμβουλος και είχαν «πνιγεί» τότε, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχε εκπέσει του αξιώματος


Σκάνδαλο 2

Τις οφειλές για τα τέλη νεκροταφείου θα έπρεπε να τις είχε τακτοποιήσει πριν ακόμα εκτεθεί ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ο Γιώργος Ρουμελιώτης ως παλαιός δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος που η θέση του περιλάμβανε τα νεκροταφεία, έχει άριστη γνώση της νομοθεσίας, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία επ’ αυτού.


Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παραπέμπει σε νομικό τερτίπι που βγάζει «λάδι» τον νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ρουμελιώτη, αλλά στην ουσία δεν εξοφλείται η υποχρέωση προς το δήμο Λουτρακίου, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Ατυχής και τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, η χθεσινή παρέμβαση του τέως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Γιώργου Κακαβά, υπέρ του μη ηθικού αιτήματος έναντι της τοπικής κοινωνίας Γιώργου Γκιώνη.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου