Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014: ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ

Την άμεση διακοπή των αγώνων στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, εφόσον η θερμοκρασία είναι τουλάχιστον στους 32 βαθμούς Κελσίου, αποφάσισε δικαστήριο της Μπραζίλια.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, με σχετική απόφασή της,επέτρεψε στους διαιτητές να διακόπτουν για τρία λεπτά τις αναμετρήσεις στο Μουντιάλ της Βραζιλίας σε περίπτωση που κρίνουν πως η ζέστη επηρεάζει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, ο δικαστής Νέιβα Ροζέριο Πινέιρο, από το πρώτο τμήμα του Εργατικού Δικαστηρίου της Μπραζίλια, πήγε το θέμα ένα βήμα παραπάνω καθώς έκανε την προτροπή, διαταγή.
Συγκεκριμένα, εξέδωσε διάταξη σύμφωνα με την οποία τα τάιμ άουτ κατά τη διάρκεια των αγώνων στα βραζιλιάνικα γήπεδα καθίστανται πλέον υποχρεωτικά, στην περίπτωση κατά την οποία η θερμοκρασία φθάνει ή υπερβαίνει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Ο δικαστής εξήγησε πως έλαβε αυτή την απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 7 του Συντάγματος της χώρας, προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι για τους εργαζομένους, εννοώντας κυρίως τους ποδοσφαιριστές. Η απόφασή του, μάλιστα, έχει άμεση ισχύ.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου