Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Λιοντάρι καταδικάστηκε σε... ισόβια για επίθεση σε άνθρωπο.




Μία ασυνήθιστη διαδικασία εξελίχθηκε στην πολιτεία Gujarat της Δυτικής Ινδίας. Οι αρχές στην προσπάθειά τους να διερευνήσουν την θανατηφόρα επίθεση λιονταριών σε ανθρώπους, συνέλαβαν μία αγέλη 17 λιονταριών και τα δίκασαν, σε μία όπως είπαν, δίκαιη δίκη, γράφουν οι New York Times. Πήραν δείγματα από τα λιοντάρια, τα έστειλαν σε εργαστήριο και
διαπίστωσαν ότι σε ένα από αυτά υπήρχαν ανθρώπινα υπολείμματα.

Ο υπεύθυνος του καταφυγίου άγριας φύσης στο δάσος του Junagadh, κοντά στην περιοχή όπου συνέβη η επίθεση, είπε σε ένα αρσενικό βρέθηκαν ανθρώπινες τρίχες και υπάρχουν αμφιβολίες για τα δείγματα από δύο άλλα λιοντάρια, τα οποία όπως πρόσθεσε θα κρατηθούν για ένα διάστημα μέχρι να διαπιστωθεί σε «δίκαιη δίκη» η ενοχή ή η αθωότητά τους. Το αρσενικό που κρίθηκε ένοχο, καταδικάστηκε σε ισόβια και θα μεταφερθεί σε ζωολογικό κήπο. Τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης που θεωρούνται αθώα, θα αφεθούν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, είναι σπάνια η επίθεση λιονταριών σε ανθρώπους, όμως τους τελευταίους έξι μήνες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί έξι θανατηφόρες επιθέσεις στην περιοχή γύρω από το δάσος Gir, που είναι ο μοναδικός τόπος που ζουν λιοντάρια στην Ινδία. Σε τρεις περιπτώσεις τα λιοντάρια έφαγαν τμήμα των ανθρώπων που όπως λέει ο συντηρητής του δάσους είναι ακόμη πιο παράξενο.

Οι υπεύθυνοι διατήρησης της άγριας ζωής είπαν ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο πληθυσμός των λιονταριών από 300 σε 523, σπρώχνοντας τα πεινασμένα λιοντάρια σε περιοχές που ζουν οι άνθρωποι για αναζήτηση τροφής. Επιχειρώντας να δώσουν μία εξήγηση για τις επιθέσεις οι ειδικοί επισήμαναν ότι εξαιτίας της ζέστης οι κάτοικοι κοιμούνται στην ύπαιθρο με σκεπάσματα που μπορεί να μπέρδεψαν τα λιοντάρια και να πέρασαν τους ανθρώπους για μοσχάρια.

Όπως τόνισαν παρακολουθούν το θέμα γιατί στην περιοχή δεν υπάρχει έλλειψη θηραμάτων για τα λιοντάρια και τους ανησυχεί το γεγονός ότι άρχισαν να στοχοποιούν ανθρώπους.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου