Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Βία Χωρίς Τέλος στους Δρόμους του Παρισιού.

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σκληροπυρηνικά συνδικάτα της Γαλλίας, το CGT, οργάνωσε μια μαζική διαδήλωση στο Παρίσι χθες, Τρίτη 14 Ιουνίου 2016. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ως αντίδραση σε έναν νέο μεταρρυθμιστικό εργασιακό νόμο, ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση θα καταστήσει την οικονομία της Γαλλίας πιο δυνατή. Οι ηγέτες του CGT, όμως, περιγράφουν τον νέο νόμο ως κάτι που θα περιορίσει δραστικά τα δικαιώματα των
υπαλλήλων στον χώρο εργασίας.

Χθες λοιπόν, Τρίτη, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς, και προξένησαν διάφορες υλικές ζημιές. Οι αστυνομικοί, με τη σειρά τους, συνέλαβαν πάνω από δώδεκα ακτιβιστές, πέταξαν δακρυγόνα ενώ χρησιμοποίησαν κι ένα κανόνι νερού για να διαλύσουν τις ομάδες των διαδηλωτών.
 
 Η διαμαρτυρία έρχεται σε μια εξαιρετικά τεταμένη στιγμή για τη Γαλλία. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεδομένων των τρομοκρατικών επιθέσεων τον περασμένο Νοέμβριο. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί μάλιστα, μετά τους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς που έχουν έρθει στη χώρα για το Euro 2016.
 



Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου