Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Μειώνονται στο μισό τα πρόστιμα για συνταξιούχους που εργάζονται.

Στο μισό πέφτουν τα πρόστιμα για τους συνταξιούχους που εργάζονται, είτε ως μισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ λαμβάνουν σύνταξη και δεν το έχουν δηλώσει, με τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή εντός της ημέρας ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η ρύθμιση θα έχει αναδρομική ισχύ, καθώς θα αφορά και σε συνταξιούχους οι οποίοι εντοπίστηκαν μέσω διασταυρώσεων να εργάζονται τα τελευταία χρόνια.
«Η παράλειψη της δήλωσης συνεπάγεται καταλογισμό εις βάρος του συνταξιούχου του ποσού που έπρεπε να του παρακρατηθεί, συμφώνως με το παρόν άρθρο, κατά το χρονικό διάστημα της εργασίας του ή κατά το διάστημα της αυτοαπασχόλησης, που επιβαρύνεται με ετήσιο επιτόκιο 4,56%. Ο δε φορέας δικαιούται να συμψηφίζει το ποσό με μελλοντικές συντάξεις και μέχρι του ύψους του ενός τετάρτου της σύνταξης. Για δηλώσεις που η υποχρέωση υποβολής τους ανάγεται μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, ο προβλεπόμενος καταλογισμός του προηγούμενου εδαφίου μειώνεται κατά 50%» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην τροπολογία.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου