Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Νέα στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες ετοιμάζουν οι τράπεζες.


Ετοιμες να δώσουν νέα δάνεια σε ιδιώτες και επιχειρήσεις εμφανίζονται οι τράπεζες. Την ετοιμότητα τη δήλωσαν την Τρίτη στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank).
Τα ποσά που αναμένεται να χορηγήσουν τα υπολογίζουν οι ίδιοι σε 6 ως 7 δις. ευρώ και όπως αναφέρει το Capital.gr από αυτά το 25% θα κατευθυνθεί σε ιδιώτες και το 75% σε επιχειρήσεις.
Για να γίνει αυτό θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρξουν αβεβαιότητες στο πολιτικό πεδίο με τη διενέργεια πρόωρων εκλογών
Πιο αναλυτικά για στεγαστικά δάνεια αναμένεται να εκταμιευθεί 1 δις. ευρώ, που σημαίνει ότι θα πάρει κάποια ανάσα η οικοδομή, για καταναλωτικά δάνεια περίπου 1,5 δις. ευρώ και τα υπόλοιπα θα πάνε σε επιχειρηματικά δάνεια.
Οι τράπεζες σχεδιάζουν να εκδώσουν και πιστωτικές κάρτες
Στη συνάντηση στο Μαξίμου οι τέσσερις τραπεζίτες είπαν προς την κυβέρνηση ότι μπορούν να στηρίξουν την οικονομία να πετύχει ρυθμό ανάπτυξης 2,5 ως 3% το 2015 (ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει εκτίμηση για ανάπτυξη 2,9%). Όμως, για να γίνει αυτό θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρξουν αβεβαιότητες στο πολιτικό πεδίο με τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, γιατί, όπως επιχειρηματολογούν, τότε θα ανακοπεί η δυναμική των πραγμάτων για ένα μεγάλο διάστημα (ίσως και 6 μήνες) μέχρι να διευκρινιστεί και να αποκατασταθεί η νέα κατάσταση.
Πάντως, είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι τράπεζες σχεδιάζουν να εκδώσουν και πιστωτικές κάρτες.
Πληροφορίες από τις τράπεζες κάνουν λόγο ότι ήδη έχουν αρχίσει τα καταστήματα να προσανατολίζονται προς τη νέα κατεύθυνση, δηλαδή προς τη χορήγηση δανείων.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου